Pretecho's

Wanneer je in alle rust naar je ongeboren baby wil kijken, zonder medische grondslag, dan kun je bij ons een pretecho laten maken. De techniek van een pretecho is hetzelfde als bij een medische echo: er ontstaan beelden door de weerkaatsing van geluidsgolven. Tot op heden zijn er bij mensen geen overtuigende nadelige bijwerkingen van diagnostisch ultrageluid aangetoond, mits in normale hoeveelheid en door getrainde echoscopisten uitgevoerd.

We nemen uitvoerig de tijd om samen met jullie mooie beelden te maken van jullie kleintje. Het uitgangspunt bij een pretecho is het maken van duidelijke, voor jullie herkenbare beelden. Dit kan met 2d of 3d/4d technieken.

2D

2D: Dit zijn de beelden die je kent van een medische echo. Je ziet het kindje in zwart/wit en zonder diepte. Je scant als het ware "door het kindje heen". Voor deze echo kan er ook niets in de weg liggen en is er dus ook geen termijn waarbij je de 2D echo het beste kan laten uitvoeren. Echter, hoe verder je zwanger bent, hoe minder van het lijfje van de baby in 1 beeld kan worden getoond. Ook de buikwand van moeder heeft invloed op het beeld.3D

3D: Je bekijkt het kindje in 3 dimensies (3D), dit wil zeggen in de lengte, breedte en diepte. Eigenlijk zoals wij in het dagelijks leven de dingen om ons heen ook waarnemen, met diepte. Je kan niet door het kindje heenkijken, maar kijkt ertegenaan. Daarom zijn de factoren vruchtwater, ligging, termijn en buikwand van moeder wel van belang.

Hoe meer vruchtwater, hoe mooier het beeld. Hoe beter het kindje ervoor ligt, hoe beter we hem/haar in beeld kunnen brengen. Deze kans is het grootst bij een termijn van 25-28 weken. Helaas hebben we op de eerste twee factoren geen invloed, dus een geslaagde echo kunnen we nooit garanderen. Door even rond te lopen kan alsnog het gewenste resultaat behaald worden. In sommige gevallen is een tweede afspraak nodig voor een goede echo. Als service is deze afspraak gratis.

4D

4D: Je bekijkt het kindje is 4 dimensies. De beweging van het kindje is de vierde dimensie. Je kijkt dus als het ware naar bewegende 3d beelden (3d-live). Zowel de 3D als de 4D echo worden weergegeven in bruine tinten.

Contact T. 046 - 4811850